Waterkoelingssystemen

Zoek je het beste waterkoelingssysteem? Welkom bij de drinkwatersystemen van Aqua-Pro, voor thuis of voor de HORECA en bedrijven.

Ontdek hier onze drinkwatersysteem modellen en vraag prijzen met persoonlijk advies aan:

Aqua Pro Drinkwater

Stap 1 van 2

Voordelen van het gebruik van waterkoelingssystemen

Waterkoelingssystemen worden als voordeliger beschouwd dan luchtkoelsystemen omdat water, als op zichzelf staand bestanddeel, verschillende elementaire eigenschappen bezit. Koelsystemen werden ontwikkeld met lucht als belangrijkste koelcomponent. De ontwikkeling van waterkoelingssystemen was secundair aan de ontwikkeling van luchtkoelsystemen. Waterkoelingssystemen zijn nog steeds de eerste keuze voor het koelen van elektrische generatoren en de interne onderdelen van verbrandingsmotoren in alle soorten voertuigen.

Waterkoelingssystemen worden ook gebruikt in elektriciteitscentrales, chemische fabrieken, olieraffinaderijen en hydro-elektrische centrales. Andere kleine toepassingen van waterkoelingssystemen zijn het gebruik in artillerie, warmtewisselaars, om de temperatuur van smeermiddelen in pompen te verlagen en om verschillende onderdelen van hardware in de nieuwste elektronische apparatuur te koelen.

Voordelen van waterkoelingssystemen

Waterkoelingssystemen worden niet op grote schaal gebruikt in vergelijking met luchtkoelsystemen omdat zij geen voordelen bieden. Water als afzonderlijk element heeft uitzonderlijke eigenschappen die kunnen worden versterkt en benut in waterkoelingssystemen. Het functionele mechanisme van waterkoeling is gebaseerd op het benutten van de aanwezigheid van water via de natuurwetenschap van de convectieve warmteoverdracht.

Het grote voordeel van waterkoelingssystemen is dat zij kunnen worden gebruikt voor koeling over lange afstanden. Water als afzonderlijk element heeft hogere numerieke waarden voor soortelijke warmte, thermische geleidbaarheid en dichtheid. Dankzij deze eigenschappen van water kunnen waterkoelingssystemen efficiënt over lange afstanden werken zonder dat de koelprestaties worden onderbroken.

Waterkoelingssystemen in motorvoertuigen bieden verscheidene voordelen. Naast het koelingsmechanisme van waterkoeling vermindert de aanwezigheid van water rond de motor van een auto de geluidshinder die een mechanische motor tijdens het gebruik veroorzaakt.

Met de ontwikkeling van de nieuwste ontwerpen van elektronische apparatuur zijn ook veranderingen in de koelingsontwerpen nodig om een effectieve en efficiënte werking te garanderen. De nieuwste ontwerpen van CPU’s maken gebruik van een waterkoelingssysteem om de temperatuur van verschillende hardwarecomponenten te verlagen. Hoewel het gebruik van waterkoeling duur kan zijn, wegen de voordelen van waterkoeling op tegen de aanschafkosten.

Het toevoegen van waterkoeling aan CPU’s biedt fabrikanten de mogelijkheid om grotere, ruimere radiatoren te ontwerpen om warmte af te voeren van oververhitte hardware systeemcomponenten. De aanwezigheid van kleine radiatoren die direct boven het verhitte gedeelte van de warmtebron zijn gemonteerd, is minder efficiënt gebleken voor het koelen van oververhitte hardwarecomponenten. Het gebruik van waterkoelingssystemen heeft de fabrikanten in staat gesteld de theorie te testen en te verifiëren dat waterkoelingssystemen gunstiger zijn voor de ontwikkeling van nieuwe technologische apparatuur.

Drinkwaterkraan Gekoeld En Bruisend Water Prijzen