Waterbehandeling

Zoek je de beste drinkwaterkraan voor gekoeld, bruisend en/of heet water? Welkom bij de drinkwatersystemen van Aqua-Pro, voor thuis of voor de HORECA en bedrijven.

Ontdek hier onze drinkwatersysteem modellen en vraag prijzen met persoonlijk advies aan:

Aqua Pro Drinkwater

Stap 1 van 2

Drinkwaterkraan En Designkraan Aqua Pro
Drinkwaterkraan: Waterbehandeling

Waterbehandeling en drinkwatersystemen

Het is belangrijk dat u een drinkwatersysteem koopt dat u kan voorzien van schoon drinkwater. Bij de aanschaf van een drinkwatersysteem moet echter met een aantal zaken rekening worden gehouden.

1. het type waterfilter dat u wilt

Er zijn veel verschillende waterfilters op de markt, waardoor het moeilijk kiezen is. Daarom is het belangrijk dat u een basiskennis hebt van sommige van deze systemen.

Het meest gebruikelijke systeem zijn waterfilters die gebruik maken van koolstoffilters om zanddeeltjes en andere onzuiverheden uit het water te verwijderen. Deze zijn erg goedkoop, maar verwijderen geen opgeloste chemicaliën uit het water.

Er zijn ook UV-waterfilters die ultraviolette stralen gebruiken om bacteriën en andere organismen en chemicaliën die ziekten veroorzaken te verwijderen. Deze systemen zijn echter duur en verwijderen geen chemicaliën zoals nitraten, kwik en arseen uit het water.

Een ander type waterfilter is omgekeerde osmose. Deze filters zuiveren het water door het door een vrijwel ondoordringbaar membraan te voeren.

Zij verwijderen nitraten, koper, organische chemicaliën, arsenicum en kwik, maar zijn niet zo efficiënt in het verwijderen van bacteriën als de UV-filters. Deze filters zijn ook betaalbaar.

Er zijn ook elektromagnetische waterontharders en filters die gebruik maken van elektrische en magnetische velden om de structuur van ongewenste chemicaliën in het water te veranderen. Deze zijn zeer efficiënt, maar ook vrij duur.

2. uw budget

Nadat u de voor- en nadelen van elk wateronthardingssysteem hebt afgewogen, moet u een passend budget vaststellen, afhankelijk van het type dat u wenst. Als u de meest efficiënte waterontharders en filters wilt, moet u voor de elektromagnetische filters gaan.

Zij zijn echter zeer duur en vereisen een groot budget. Mensen met een klein budget moeten kiezen voor de koolstoffilters, terwijl degenen met een redelijk budget kunnen kiezen voor het omgekeerde osmose systeem, omdat het kosteneffectief en efficiënt is in het verwijderen van allerlei onzuiverheden uit het water.

3 Debiet en waterdruk

Voordat u een waterbehandelingssysteem voor thuisgebruik koopt, moet u het debiet en de waterdruk controleren. Het omgekeerde osmose systeem en de UV waterfilters hebben een voldoende debiet nodig.

Bovendien moet de waterdruk hoog genoeg zijn om deze systemen goed te laten werken. Als uw huis een onregelmatige watertoevoer heeft, is het beter te kiezen voor het koolstofsysteem.

4. waterverbruik per dag

U moet ook uw waterverbruik per dag analyseren.

Drinkwaterkraan Gekoeld En Bruisend Water Prijzen