Omgekeerde osmose water

Zoekt u een kraan die u zowel van gekoeld, heet en bruisend water kan voorzien? Welkom bij de drinkwatersystemen van Aqua-Pro, voor iedereen.

Ontdek hier onze drinkwatersysteem modellen en vraag naar onze prijzen met persoonlijk advies:

Aqua Pro Drinkwater

Stap 1 van 2

Omgekeerde Osmose Water
Omgekeerde osmose water

Omgekeerde osmose water

Het water dat uw huis bereikt is ongezond en onveilig en daarom niet geschikt om te drinken of mee te koken. Het water bevat een hoge concentratie verontreinigende stoffen die het water onzuiver maken en veranderen in een ernstige bedreiging voor gezondheid en welzijn. Echter, dit probleem is vrij makkelijk op te lossen met een waterfiltersysteem dat gebruik maakt van een proces genaamd omgekeerde osmose. Om het belang daarvan te helpen begrijpen leggen de volgende drie redenen uit waarom water gefilterd via omgekeerde osmose veilig is om te drinken.

1. Omgekeerde osmose water bevat geen chloor

Omgekeerde osmose water bevat geen onzuiverheden of gifstoffen omdat het water grondig is gefilterd. Bij omgekeerde osmose wordt het water door een deels doordringbaar membraan geleid en blootgesteld aan een druk groter dan de osmotische druk, waardoor alle onzuiverheden snel en gemakkelijk uit het water sijpelen. Dit draagt ertoe bij dat alle soorten chloormoleculen uit het water verdwijnen en het water geheel chloorvrij wordt. Als er zich geen chloor meer in het water bevindt loopt u, wanneer u het water drinkt, niet langer het risico om lever- of blaaskanker te krijgen. Daarnaast zorgt dit proces er voor dat het water een aangename smaak krijgt.

2. Omgekeerde osmose water is vrij van calcium- en magnesiumzouten en -ionen

Omgekeerde osmose verwijdert niet alleen chloor uit het water, maar zorgt er ook voor dat alle calcium- en magnesiumionen en –zouten uit het water gespoeld worden. Calcium- en magnesiumionen komen in het water terecht wanneer het water langs kalkrotsen stroomt. De zouten reageren met het water en vormen zo een wittige, harde verbinding die ook wel bekend staat als kalkaanslag. Water dat deze aanslag bevat wordt ook wel hard water genoemd.

De kalkaanslag maakt het water niet alleen schadelijk bij consumptie maar veroorzaakt ook vlekken op vaat, kleding, machines, auto’s en vloeren. Om deze reden wordt het verzachten van hard water vaak aangeraden. Door omgekeerde osmose kunt u zich van alle onzuiverheden ontdoen en het water helemaal schoon maken. Dit maakt water gefilterd door middel van omgekeerde osmose hygiënisch en veilig om te gebruiken als drinkwater en voor alledaagse huishoudelijke klussen zoals schoonmaken, douchen, koken en het wassen van kleding.

3. Omgekeerde osmose water bevat geen kwik en lood

De laatste factor die ervoor zorgt dat omgekeerde osmose water veilig is om te drinken is de volledige afwezigheid van kwik en lood in het water. Beide metalen zijn bewezen oorzaken van ernstige gezondheidsproblemen zoals een langzame mentale ontwikkeling en geboorteafwijkingen bij baby’s. Echter, als het water door een omgekeerde osmose filter wordt geleid wordt het ontdaan van al deze elementen en daardoor geschikt gemaakt voor consumptie.

Kortom, als u bezorgd bent over de kwaliteit van het water dat via kranen en douches uw huis binnen komt, doet u er goed aan om een kwalitatief hoogwaardig waterfiltersysteem dat werkt met het principe van omgekeerde osmose te installeren. Het omgekeerde osmose water houdt u en uw familie vrij van allerlei soorten door water gedragen ziektes en stelt u in staat een gezond, gelukkig en voorspoedig leven te leiden.

Omgekeerde Osmose Water