Drinkwatertap

Wist u dat onze drinkwaterkranen u op ieder moment van de dag kunnen voorzien van gekoeld, heet of bruisend water? Welkom bij de drinkwatersystemen van Aqua-Pro, voor thuis of voor de HORECA en bedrijven.

Ontdek hier onze modellen en vraag meteen prijzen met persoonlijk advies aan:

Aqua Pro Drinkwater

Stap 1 van 2

Drinkwatertap
Drinkwatertap

Voordelen Van Het Installeren Van Een Drinkwatertap

Drinkwaterkranen zijn degenen die het water dat behandeld, verwerkt en bevrijd van infecties aanbieden aan de kraan. In wezen houden drinkwaterkranen rekening met alle processen voor het zuiveren van water, vanaf het punt waarop het water de zuiveringsinstallatie verlaat en de huizen van de gebruikers bereikt.

Een drinkwatertap installeren

Het water dat uit de gewone kraan komt wordt gezuiverd door het gebruik van chloor en soms fluoride. Chloor is echter een chemische stof die het lichaam vatbaarder maakt voor kanker, het is dan ook schadelijk als zuiveringsmiddel. Op sommige momenten bevat dit water ook lood of aluminium, wat een extra bedreiging voor de gezondheid oplevert. In sommige landen is het opgevallen dat het water dat uit de kraan komt huiduitslag en zelfs brandwonden kan veroorzaken, vanwege de giftige stoffen die het bevat.

Gewone waterkranen krijgen hun water vanuit de zuiveringsinstallatie, het water is vervolgens vervoerd door oude leidingen. Het water kan geïnfecteerd zijn geraakt met verschillende typen bacteriën en dit verhoogt voor drinken uit de kraan.

Het installeren van een gewone waterkraan moet vermeden worden als iemand een verhoogd risico op infectie heeft, zoals mensen die chemotherapie ondergaan. Daarbij zouden oudere mensen met een chronische ziekten en individuen met een zwak immuunsysteem drinken van water uit gewone, ongefilterde kranen ook moeten vermijden.

3 voordelen van het installeren van een drinkwaterkraan

1. Het is milieuvriendelijker om water uit een kraan te drinken dan om plastic flessen te gebruiken, deze zijn onafbreekbaar. Daarbij zijn de kosten van het produceren en vervoeren van deze plastic flessen en verspilling van bronnen. Het is goedkoper om drinkwaterkranen te installeren dan om plastic flessen te gebruiken.

2. Omdat water makkelijk beschikbaar zal zijn zullen sommige mensen het makkelijker vinden om suikerrijke dranken en frisdranken te verdunnen met water. Dat zal ervoor zorgen dat er minder geld wordt uitgegeven aan ongezonde dranken en het zal ook zorgen voor een meer gehydrateerd lichaam, dit kan ervoor zorgen voor een stijging van de algemene gezondheid van de consument.

3. Drinkwaterkranen zijn het meest geschikt voor landen waar het water goed smaakt, zoals in Zweden. In andere landen kunnen filters geïnstalleerd worden voor de kraan om de smaak van water te verbeteren. Sommige mensen doen een schijfje citroen in het glas of drinken het water koud om voor een beter smaak te zorgen.

Installatie van een drinkwaterkraan is een grote luxe die niet voor alle individuen is weggelegd. Vandaar is het belangrijk dat de autoriteiten ervoor zorgen dat er water verstrekt wordt dat schoon is en veilig voor gebruik, zodat de beperkte hoeveelheid water die we hebben niet verspilt wordt. Om dit voor elkaar te krijgen zouden de autoriteiten een veiligheidsstandaard voor de kwaliteit van water dat uit kranen komt vast moeten stellen. Op individuele basis kunnen mensen water uit kranen testen om zich ervan te verzekeren dat het zuiver genoeg is om dagelijks te gebruiken.

Drinkwatertap