Drinkwatersysteem kopen

Een nieuwe drinkwaterkraan kopen met gekoeld, bruisend en/of heet water? Maak kennis met de drinkwatersystemen van Aqua-Pro, voor thuis of voor de HORECA en bedrijven.

Ontdek nu onze drinkwatersysteem modellen en vraag prijzen met persoonlijk advies aan:

Drinkwatersysteem Kopen

Stap 1 van 2

Drinkwatersysteem Kopen
Drinkwatersysteem kopen

Het beste drinkwatersysteem kopen? Aqua-Pro

De sleutel tot het ervoor zorgen dat u schoon en absoluut veilig drinkwater krijgt is het kopen van een drinkwatersysteem van hoge kwaliteit in uw huis. Veel mensen maken echter verschillende fouten bij het kopen van een drinkwatersysteem. Ontdek de volgende stappen die u dient te kennen bij het kopen van een drinkwatersysteem voor thuis.

Stap 1: Neem de maat op van de drinkwatersystemen en de ruimte waar u deze wil installeren

Vaak kopen mensen drinkwatersystemen zonder eerst hun maat op te nemen, alsook de maat van de ruimte waar zijn deze willen installeren. Dit resulteert in een watersysteem dat ofwel veel te groot is voor de ruimte of een systeem dat nauwelijks in de ruimte past, wat bijna geen ruimte over laat om op te staan en het juist te installeren. Dus is een belangrijke stap in het aanschaffen van het juiste drinkwatersysteem voor uw huis u er voor te zorgen dat u een systeem koopt dat niet te groot is en gemakkelijk in uw keuken past of in om het even welke andere kamer waar u deze wil plaatsen.

Stap 2: Weet wat het gemiddelde dagelijkse waterverbruik van uw huishouden is

Vervolgens dient u te meten hoeveel water uw huishouden op dagelijks basis verbruikt, zodat u aan de hand hiervan een drinkwatersysteem kunt kiezen. Dit is een belangrijke stap om te volgen omdat het u laat weten hoeveel water elke dag zal worden gebruikt door uzelf en andere leden van uw huishouden. Indien u meer dan 20 liter verbruikt, dan dient u een zeer efficiënt systeem aan te schaffen dat tot 4 liter water per uur kan zuiveren. Als uw gezin echter klein is en waterverbruik in het algemeen rond de 4 liter zit, dan zal een koolstof filtersysteem voldoende zijn.

Stap 3: Kijk de waterhardheid en het niveau van de onzuiverheden in het water in uw huis na

De volgende stap voor u is het bepalen van het niveau van de waterhardheid en de onzuiverheden in het water in uw huis. Dit geeft u een begrip van hoe onzuiver en hard het water bij u thuis is zodat u een sterk en krachtig watersysteem kunt kopen om het water naar behoren te zuiveren. U kunt de hardheid van het water nakijken door een testkit voor het meten van waterhardheid te kopen die bestaat uit een vloeistof die u aan het water toevoegt. Het water zal van kleur veranderen naargelang de hardheid en onzuiverheden die er in aanwezig zijn en u kunt het niveau bepalen door de kleur te vergelijken met de kleuren op de kit.

Stap 4: Koop een drinkwatersysteem dat alle soorten onzuiverheden verwijdert

Het is extreem belangrijk dat de drinkwatersystemen die u overweegt te kopen in staat zijn alle soorten onzuiverheden uit het water te verwijderen. Er zijn verschillende soorten verontreinigingen in het water. Deze omvatten watergedragen organismen, stof- en zandpartikels, chemicaliën, metaalionen en bacteriën. Sommige drinkwatersystemen kunnen al deze gifstoffen elimineren, terwijl andere slechte enkele van deze stoffen verwijderen. De drinkwatersystemen die volgens het principe van omgekeerde osmose werken staan erom bekend dat zij van al deze verontreinigingen af kunnen geraken, terwijl UV en koolstof filters slechts enkele gifstoffen verwijderen.

Nu u zich bewust bent van deze stappen, zorg ervoor dat u deze volgt zodat u er zeker van bent het beste drinkwatersysteem voor uw huis te kopen.

Aqua-Pro Drinkwatersysteem Drinkwaterkraan
Drinkwatersysteem Kopen