Types drinkwater: leidingwater en flessenwater

Nooit meer flessenwater kopen? Het kan. Draag ook uw steentje bij aan het milieu en ontdek onze drinkwatersystemen van Aqua-Pro, voor thuis of voor de HORECA en bedrijven.

Vraag hier vrijblijvend naar onze modellen & prijzen en ontvang persoonlijk advies:

Aqua Pro Drinkwater

Stap 1 van 2

Drinkwater
Drinkwater

Drinkwater

Dagelijks proper drinkwater tot onze beschikking hebben is een zegen die we allen vanzelfsprekend vinden. Doorheen de tijd en dankzij de technologie, zijn de tradities van onze voorouders vergeten geraakt en ook al de ontberingen die zij doorstaan hebben om te overleven op deze planeet. In hun tijd was het enige beschikbare water het verse water van stromen, rivieren, zeeën, oceanen en watervallen. Er was nog geen manier bedacht om water te filteren tot drinkbaar water. Er waren nog geen filtersystemen ontwikkeld en er waren ook nog geen remedies tegen ziektes.

De dag van vandaag daarentegen, hebben we de luxe van kennis over technologie en wetenschap. Met hulp van de briljante menselijke geest, zijn verschillende methodes ontwikkeld om vers water te filteren zodat het bruikbaar wordt in het huishouden en ook om de kans te verkleinen dat besmettelijke ziektes worden verspreid, wat fataal kan zijn voor het menselijk ras. In deze tijd van moderne voorzieningen, bestaan er twee soorten drinkwater in plaats van enkel een.

Ongeacht de ontwikkeling van verschillende filtersystemen, werd er flessenwater geïntroduceerd om de resterende kans op ziekteverspreiding onder de wereldbevolking via het drinkwater te reduceren. In sommige landen controleert de regering streng de commerciële centra door middel van een dienst voor volksgezondheid. De restaurants zijn verplicht om enkel flessenwater te gebruiken voor commercieel gebruik want zelfs gefilterd leidingwater kan soms besmet zijn.

Types van drinkwater

Leidingwater of “onbewerkt” water is de originele vorm van water beschikbaar op Aarde. Het is de enige bron van water waaruit de andere drinkwatersystemen ontwikkeld zijn door de mens. Leidingwater is het water uit de oceanen dat beschikbaar gemaakt is door waterinfrastructuur en sanering door een gemeentelijke overheid. Leidingwater is een vorm van een drinkwater dat wereldwijd gebruikt wordt en vertegenwoordigt de voornaamste vorm van drinkwater over heel de wereld.

Leidingwater

Leidingwater is de onbewerkte vorm van water en bevat alle essentiële voedingsstoffen die mensen nodig hebben voor een gezonde leefstijl. Leidingwater kan doeltreffend gefilterd worden om het percentage ziekteverwekkende organismen in het water te verminderen, en het water veilig te maken voor drinkwatersystemen over heel de wereld. Deze strategie zuivert niet volledig het water bekomen van een originele bron en het water is onbewerkt en vrij van enige mogelijke gifstoffen.

Flessenwater

Flessenwater daarentegen, is een verfijnde vorm van water gebruikt voor commerciële doeleinden op de meeste plaatsen. Het is zeer kostelijk en de voedingsstoffen dat vers water kan verschaffen, ontbreken. Flessenwater is verwerkt en verfijnd in fabrieken en ondergaat verschillende fases van chemische zuivering vooraleer het beschikbaar gemaakt wordt om te drinken. Daarom is flessenwater als voornaamste drinkwater zeer ongeschikt voor groeiende kinderen en volwassenen. Chemische zuivering kan leiden tot mogelijke gifstoffen in het menselijk lichaam, wat schadelijke gevolgen kan teweeg brengen voor de menselijke gezondheid.

Drinkwater

Drinkwatersysteem