Drink meer water

Zoek je de beste drinkwaterkraan voor gekoeld, bruisend en/of heet water? Welkom bij de drinkwatersystemen van Aqua-Pro, voor thuis of voor de HORECA en bedrijven.

Ontdek hier onze drinkwatersysteem modellen en vraag prijzen met persoonlijk advies aan:

Aqua Pro Drinkwater

Stap 1 van 2

Drinkwaterkraan En Designkraan Aqua Pro
Drinkwaterkraan: drink meer water

6 redenen om elke dag meer water te drinken

Water is een essentieel onderdeel van ieders leven, want zonder water is er geen leven. Een voor de hand liggende reden om water te drinken is ons lichaam gehydrateerd te houden. Er zijn echter nog verschillende andere redenen om elke dag meer water te drinken.

Hier zijn 6 redenen waarom iedereen elke dag meer water zou moeten drinken:

1. Het evenwicht van de lichaamsvloeistoffen kan worden gehandhaafd door meer water te drinken.

Het is algemeen bekend dat het menselijk lichaam voor bijna 60% uit water bestaat. Alle vloeistoffen in ons lichaam hebben vitale functies, zoals de circulatie en de vorming van speeksel, het transport van voedingsstoffen van de ene plaats naar de andere, de spijsvertering en het handhaven van de lichaamstemperatuur. Dit is een teken dat het lichaam niet voldoende gehydrateerd is en dat we meer moeten drinken, zodat alle lichaamsfuncties efficiënt kunnen worden uitgevoerd.

2. Calorieën onder controle houden door meer water te drinken

Een van de beste tips van voedingsdeskundigen voor gewichts- en caloriebeheersing is om voldoende water te drinken. Hoewel water geen magische drank is die helpt bij gewichtsverlies, kan het drinken van water in plaats van koolzuurhoudende of suikerhoudende dranken zeer nuttig zijn bij het verliezen van gewicht. Bovendien helpt het eten van voedingsmiddelen zoals watermeloen, die een hoog watergehalte hebben, bij het afvallen, omdat ze groter lijken, meer kauwen vergen en gemakkelijk en langzaam door het lichaam worden verteerd, wat resulteert in een volle maag in een korte tijd.

3. Regenereer uw spieren door meer water te drinken.

Wanneer spiercellen een tekort aan water of vocht hebben, zijn ze niet in staat te presteren, wat leidt tot spiervermoeidheid. Dit verklaart waarom het nodig is om meer te drinken tijdens de training. Aanbevolen wordt om twee uur voor de inspanning een halve liter water te drinken en tijdens en na de inspanning meer water te drinken om het vochtverlies door zweten te compenseren.

4. Voor een gezond uitziende huid

De huid van ons lichaam bevat ook grote hoeveelheden water en vocht en fungeert als een barrière om onnodig vochtverlies te voorkomen. Door een tekort aan water ziet de huid er rimpelig en droog uit. Meer water drinken is dus een snelle en gemakkelijke tip om onze huid er fris en gehydrateerd te laten uitzien.

5 Verbetering van de nierfunctie

Onze nieren hebben de uiterst belangrijke taak om giftige stoffen uit ons lichaam te verwijderen, en zij kunnen dit werk alleen doen als ons lichaam voldoende gehydrateerd is. Meer water drinken leidt tot een ongehinderde urinestroom, wat goed is voor onze nieren, terwijl een uitgedroogd lichaam vatbaarder is voor nierstenen. Het is dus noodzakelijk meer water te drinken om goed functionerende nieren te hebben.

6. Water draagt bij tot een normale darmwerking.

Wanneer het lichaam niet over voldoende water beschikt, onttrekt het water aan de ontlasting om zich te hydrateren, wat tot constipatie leidt. Daarom is het belangrijk om meer water te drinken om constipatie te voorkomen en een gezonde doorstroming in je spijsverteringskanaal te hebben.

Kies daarom voor Aqua-Pro, een drinkwaterkraan van Aqua-Service.

Drinkwaterkraan Gekoeld En Bruisend Water Prijzen